Annons
Nyheter

Äldreboenden för fem miljarder byter ägare

Ekonomi • Publicerad 2 juni 2023

Altura, en del av fastighetsinvesteraren Nreps verksamhet, köper 22 fastigheter varav 20 äldreboenden i Sverige för nästan fem miljarder kronor.

Säljare av fastighetsportföljen – som är utspridd i 18 kommuner i Stockholm, Mälardalen, Dalarna samt södra och västra Sverige – är Vectura Fastigheter.

Annons

"Vi ser stora möjligheter för både förvärv och nyutveckling nu när marknaden är avvaktande", säger Carl-Adam von Schéele, investeringschef på Nrep enligt pressmeddelandet.

Affären, där det även ingår två förskolor, är enligt Nrep den enskilt största transaktionen för äldreboenden som har gjorts i Sverige.

Den görs i skuggan av den djupa finansiella krisen för det börsnoterade fastighetsbolaget SBB, en av landets största förvaltare av så kallade samhällsfastigheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons