Annons
Nyheter

Alecta utser ny vd

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2023
Alectas tillförordnade vd Katarina Thorslund fortsätter leda Alecta inför det att Peder Hasslev tillträder som ny vd i september. Arkivbild
Alectas tillförordnade vd Katarina Thorslund fortsätter leda Alecta inför det att Peder Hasslev tillträder som ny vd i september. ArkivbildFoto: Claudio Bresciani/TT

Pensionsförvaltaren Alectas styrelse har utsett Peder Hasslev till ny vd. Han tillträder i september, skriver Alecta i ett pressmeddelande.

Hasslev är för närvarande vd för det statliga riskkapitalbolaget Saminvest AB och styrelseordförande i Danmarks största kommersiella pensionsförvaltare PFA Pension.

Annons

Hasslev rekryteras sedan den tidigare Alecta-chefen Magnus Billing avgått i kölvattnet på de stora förluster Alecta gjorde på riskfyllda bankinvesteringar i USA tidigare i år.

"Det viktigaste just nu är att återskapa förtroendet hos kunderna för att Alecta kan fortsätta skapa stora kundvärden. Jag ser också fram emot att utveckla organisationen tillsammans med alla de kompetenta personer som idag arbetar på Alecta", säger Hasslev i pressmeddelandet.

Godkännande av tillträdande vd för Alecta är föremål för sedvanlig prövning hos Finansinspektionen och fram till dess att Hasslev börjar på Alecta fortsätter Katarina Thorslund som tillförordnad vd.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons