Annons
Nyheter

"Allvarligt fel" släckte Stockholms central

Stockholms centralstation drabbades av strömavbrott som slog ut rulltrappor, butiker och biljettautomater. Felet varade i omkring två timmar
Samhälle • Publicerad 3 januari 2022
Centralstationen i Stockholm har drabbades av ett strömavbrott som påverkade butiker, biljettautomater och rulltrappor.
Centralstationen i Stockholm har drabbades av ett strömavbrott som påverkade butiker, biljettautomater och rulltrappor.Foto: Christine Olsson/TT

Enligt elnätsföretaget Ellevio handlade det om "ett allvarligt fel" som berörde ett hundratal kunder inom det område i närheten av Sergels torg i Stockholm där centralstationen ligger.

Annons

Larmet om strömavbrottet kom vid 12.40-tiden.

– Eltillförseln till fastigheten fungerar inte i centralstationen. Det betyder att affärer, butiker och den service som finns i centralhallen inte heller har någon el. Så de har inte något ljus och det påverkar deras verksamhet, sa Bo Albertsson, presschef vid fastighetsägaren Jernhusen, tidigt på måndagseftermiddagen.

Ellevio skickade tekniker till platsen för att felsöka. Runt 14.30 var elen på centralstationen tillbaka igen, enligt Jernhusen.

Det är oklart om några andra verksamheter i närheten drabbades.

Enligt Trafikverkets presstjänst finns det inga rapporter om att strömavbrottet påverkade tågen. Inte heller långfärdsbussarna ska ha störts av felet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons