Annons
Nyheter

Almedalsveckan blir av – kan bli digital

Nästa års Almedalsvecka ska genomföras, men med fokus på digitala evenemang och möten som sänds från Visby.
Politik • Publicerad 16 december 2020
Almedalsveckan planerar för digitala möten nästa år. Arkivbild.
Almedalsveckan planerar för digitala möten nästa år. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Beslutet att genomföra Almedalsveckan har tagits av den politiska huvudarrangörsgruppen i samråd med Region Gotland.

– Vi behövde ta ett beslut för att kunna börja planera för Almedalsveckan. Vi vill försöka genomföra det i någon form, och inte hamna där vi var den här sommaren, säger Lisbeth Bokelund (MP), avgående ordförande i huvudarrangörsgruppen.

Annons

Idén är att låta arrangörerna sända sina evenemang från olika studios och lokaler i Visby. Alla sändningar ska sedan samlas under en gemensam portal som Almedalsveckan äger.

Evenemangen ska kunna ta emot publik i den mån restriktionerna tillåter.

– Vi planerar för något vi kallar för en hybridlösning. I ett värsta scenario får vi ha en Almedalsvecka som är helt digital. Men vi kan också växla upp med publik, allt beroende på hur situationen med pandemin och restriktionerna ser ut i vår.

Almedalsveckan 2021 invigs den 4 juli med Kristdemokraternas dag. Veckan avslutas med Socialdemokraternas dag den 11 juli.

Årets politikervecka ställdes in med anledning av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons