Annons
Nyheter

Älmhultsklass Sveriges bästa i elinstallation

Sverige bästa klass i elinstalation finns i Älmhult. Förklaringen till framgågen stavas lagarbete och social kompetens.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2006
Marcus Lind, Rickhard Bergstrand, Linus Palmqvist, Björn Gunnarsson och Simon Björnsson från den klass som är bäst i landet när det gäller elinstallationer. Saknas gör Zebastian Ottedahl.
Marcus Lind, Rickhard Bergstrand, Linus Palmqvist, Björn Gunnarsson och Simon Björnsson från den klass som är bäst i landet när det gäller elinstallationer. Saknas gör Zebastian Ottedahl.Foto: 

Elledningarna sveper längs väggarna och elskåp står jämte varandra i lokalerna där Haganässkolans elprogram håller till. Där finns även en av Sveriges bästa elklasser. Programmets sistaårsklass har nämligen vunnit elektricerförbundets och arbetsgivarsidans årliga kunskapstävling.

– Först trodde jag inte att det var sant, att någon skämtade med oss. Men när man väl fattade det var det skoj, säger Björn Gunnarsson som är en av sju i klassen.

Annons

Totalt tävlade omkring 170 klasser, i den grupp som Haganäsklassen kom delad etta tävlade 25 klasser, varje tävlingsgrupp var uppdelad efter klasstorlek. Själva tävlingen har varit uppdelad i två delar, en som bygger på elsäkerhet och en som bygger på allmän kunskap i ämnet.

Vad som ligger bakom segern vet inte killarna i Haganäsklassen. Däremot tror en av deras lärare, Sven Nihl, att klassens samanhålling har gett utslag i tävlingen.

Daniel Samuelsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons