Annons
Nyheter

15-åringar häktade för dubbla mordförsök

Två 15-åringar häktades under torsdagen misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott vid två skottlossningar i Gubbängen i södra Stockholm.
Brott • Publicerad 12 januari 2023
Natten mot den 28 december avlossades skott mot ett flerbostadshus i stadsdelen Gubbängen i södra Stockholm. Senare samma dag sköts ytterligare skott mot en lägenhetsdörr i samma fastighet.
Natten mot den 28 december avlossades skott mot ett flerbostadshus i stadsdelen Gubbängen i södra Stockholm. Senare samma dag sköts ytterligare skott mot en lägenhetsdörr i samma fastighet.Foto: Henrik Montgomery/TT

Natten till den 28 december besköts ett flerfamiljshus i Gubbängen. Sent på kvällen samma dygn avlossades ett stort antal skott mot en lägenhetsdörr i samma fastighet.

En polispatrull som befann sig i närheten kunde kort efter den andra skottlossningen gripa en 15-årig pojke samt en 14-årig pojke i nära anslutning till platsen. Ett skjutvapen hittades också i närheten.

Annons

Den yngre pojken överlämnades till sociala myndigheter. 15-åringen greps och häktades senare misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. På onsdagen meddelade Åklagarmyndigheten att 15-åringen misstänks även för den första skjutningen.

På torsdagen meddelade Åklagarmyndigheten att ytterligare en 15-åring begärts häktad misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott i samband med de båda skottlossningarna. Pojken var tidigare anhållen i sin frånvaro, och greps i onsdags.

Båda två häktades under dagen vid Södertörns tingsrätt.

– Båda är häktade på sannolika skäl misstänkta för två fall av försök till mord och två vapenbrott, säger åklagare Karin Hammar.

Skotten riktades mot två bostäder i samma byggnad. Polisen utreder nu varför de misstänkta skyttarna återvände efter mindre än ett dygn.

– Antagligen var inte båda lägenheterna målet, utan en av dem. Men jag kan inte säga vilken lägenhet som var målet och när det har blivit fel. Det måste vi utreda, säger Karin Hammar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons