Annons
Nyheter

Angrep poliser – döms till fängelse

En man i 40-årsåldern har dömts till fängelse sedan han gått till våldsam attack mot två poliser i Ljusne i Hälsingland.
Brott • Publicerad 11 januari 2023
En man har dömts till fängelse sedan han angripit två poliser. Arkivbild.
En man har dömts till fängelse sedan han angripit två poliser. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Mannen döms för grovt hot och grovt våld mot tjänsteman till fängelse i ett år och åtta månader. Däremot frias han på åtalspunkten om mordförsök, rapporterar lokala medier.

Dramat inträffade i början av december i fjol. Poliserna skulle gripa en man som höll på att byta registreringsskyltar på en misstänkt stulen bil.

Annons

Mannen gick plötsligt till angrepp mot en av poliserna. Han slog polisen i huvudet och bet henne även. Han försökte också ta hennes tjänstevapen. När den andra polisen ingrep försökte han även ta hennes vapen.

Med hjälp av två personer från allmänheten kunde man till sist få mannen under kontroll.

En av poliserna fördes med ambulans till sjukhus. Hon lämnade sjukhuset dagen därpå. Den andra polisen skadades lindrigt vid händelsen.

Mannen har nekat till anklagelserna om mordförsök. Enligt honom försökte han få poliserna att skjuta honom eftersom han inte hade lust att leva längre.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons