Annons
Nyheter

Anklagas för fondfusk – tysk banktopp avgår

Ekonomi • Publicerad 1 juni 2022
Deutsche banks huvudkontor i Frankfurt.
Deutsche banks huvudkontor i Frankfurt.Foto: Michael Probst

Vdn för Deutsche banks kapitalförvaltning DWS, Asoka Woehrmann, avgår efter att tyska myndigheter gjort en husrannsakan mot bankens lokaler i Frankfurt till följd misstankar om att man överdrivit hållbarheten för vissa fonder.

Woehrmann kommer att kliva av sin post efter årsstämman som hålls 9 juni. Den avgående vdn säger i ett uttalande att DWS är fortsatt lönsamt och stabilt trots svåra omständigheter på marknaden.

Annons

"Samtidigt har anklagelserna som riktas mot mig och DWS blivit en börda för bolaget, liksom för min familj och mig själv", säger Woehrmann.

Enligt åklagarkammaren i Frankfurt deltog omkring 50 utredare i räden mot DWS och Deutsche bank, som genomfördes under tisdagen.

Bakgrunden till misstankarna som föranledde husrannsakan är att en tidigare hållbarhetschef anklagat DWS för att ägna sig åt "greenwashing" genom att överdriva miljö- och klimatbetygen för delar av fondutbudet.

Deutsche bank uppgav under gårdagen att man "samarbetar fullt ut med alla inblandade myndigheter".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons