Annons
Nyheter

Ännu en häktad för mordplaner på advokat

Brott • Publicerad 13 maj 2020
Polisavspärrningar på Kungsholmen i Stockholm, efter att advokaten i september 2019 utsattes för ett mordförsök. Tre personer är nu häktade för att ha planerat ett mord på honom hösten 2018. Arkivbild.
Polisavspärrningar på Kungsholmen i Stockholm, efter att advokaten i september 2019 utsattes för ett mordförsök. Tre personer är nu häktade för att ha planerat ett mord på honom hösten 2018. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En 18-årig man har häktats i sin utevaro av Stockholms tingsrätt, misstänkt för stämpling och förberedelse till mord på en advokat i Stockholm hösten 2018.

Sedan tidigare är en kvinna och en annan man häktade i samma ärende, på samma brottsmisstankar.

Den advokat som de tre misstänks ha planerat brott mot utsattes för ett mordförsök hösten därpå, den 6 september 2019. Han sköts då med ett skott i buken i närheten av sin bostad på Kungsholmen i Stockholm. En 54-årig man dömdes i mitten av april till tolv års fängelse för det mordförsöket. Han har överklagat domen till Svea hovrätt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons