Annons
Nyheter

Anställda kan få coronagåva

Utöver den årliga julgåvan tillåts arbetsgivare nu ge de anställda ytterligare en skattefri present. Gåvan är tänkt att stötta andra företagare som kämpar för sin överlevnad.
Politik • Publicerad 4 maj 2020
Centerpartiets vikarierande partiledare Anders|W Jonsson. Arkivbild.
Centerpartiets vikarierande partiledare Anders|W Jonsson. Arkivbild.Foto: Staffan Claesson

I år kommer det att vara möjligt att dela ut sådana gåvor mellan den 1 juni och den 31 december.

– Det är fritt fram för alla att ge en coronagåva till sina anställda, säger Anders W Jonsson, tillförordnad partiledare för Centerpartiet.

Annons

Initiativet lyftes redan i mars av kommunpolitiker som uppmärksammade att gåvorna skulle kunna vara en möjlighet att stötta det lokala näringslivet som på många håll drabbats hårt av coronaviruset.

– Det kan tyckas vara en liten del, men alla bäckar små, säger Anders W Jonsson.

Nu finns en överenskommelse mellan Centerpartiet, Liberalerna och regeringen att företag utöver julgåvan ska ha möjlighet att ge ytterligare en skattefri gåva. Anders W Jonsson poängterar att det handlar om att man ska gynna lokala företag.

– Tanken är inte bara att man ska vara snäll mot sina anställda även om det är en bieffekt. Det är inte heller att tänkt att man ska köpa någonting från någonstans långt bort i världen.

Coronagåvan får inte överstiga ett värde av 1 000 kronor och får inte betalas ut som en klumpsumma, men värdecheckar går bra.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons