Annons
Nyheter

Antalet lediga jobb i Alvesta har ökat med 45 procent

Antalet lediga platser på arbetsförmedlingen i Alvesta har under våren ökat med nästan 45 procent.
- Det ser väldigt ljust ut nu, säger Lisbeth Trollér, chef på arbetsförmedlingen i Alvesta.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2006

Vårprognosen visar mycket positiva siffror. Bättre än snittet i länet. Jobben har strömmat in under våren och arbetslösheten har minskat betydligt, inte minst bland ungdomar.

30 ungdomar mellan 18 och 26 år är nu öppet arbetslösa i Alvesta kommun. Det är ungefär hälften så många som förra året, uppskattar Lisbeth Trollér. Den öppna arbetslösheten i Kronobergs län är enligt AMS beräknad till 2,5 procent.

Annons

45-procentig ökning I Alvesta kommun är siffran nere på 1,9 procent. Inklusive dem som är satta i åtgärdsprogram är 3,8 procent arbetslösa i kommunen.

- Så bra har det inte sett ut på flera år. Från januari till april i år har antalet anmälda platser hos oss ökat med nästan 45 procent jämfört med samma period i fjol. Det är rusch efter folk. Arbetsgivarna ringer och vill helst ha folk som kan börja med en gång, berättar Lisbeth Trollér.

Jobben finns främst inom tillverkningsindustri och transport.

Inte lika ljust Inom den kommunala verksamheten är det inte lika ljust eftersom sparkraven är fortsatt höga. Däremot väntas det inom några år finnas ett stort behov av arbetskraft även där.

- Visionen är att alla som skrivit in sig som arbetssökande på arbetsförmedlingen ska ha jobb inom 90 dagar, men det är nästintill omöjligt. Den siffran har ändå i snitt legat på 43 procent under året och det är jättebra, tycker Lisbeth Trollér.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons