Annons
Nyheter

Arbetare bodde bland farliga industrier

Bostad • Publicerad 11 maj 2020
Upptäckten gjordes i början på mars sedan inspektörerna fått tips om att någon bodde bland bilskrotar och verkstäder i Malmös hamnområde. Arkivbild.
Upptäckten gjordes i början på mars sedan inspektörerna fått tips om att någon bodde bland bilskrotar och verkstäder i Malmös hamnområde. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

En bostad med kök och sovrum – mitt bland bilskrotar och verkstäder på förorenad mark i Malmös hamnområde. Tidigare upptäckter har gjorts inom restaurangbranschen i Malmö – nu har stadens miljöinspektörer återigen hittat otillåtna bostäder där arbetare bor på jobbet, rapporterar Hem och hyra.

Upptäckten gjordes i början på mars sedan inspektörerna fått tips om att någon bodde i hamnen – ett område med riskklass. Det är en olämplig plats att bo på då det hanteras kemikalier på området samt att marken är förorenad.

Annons

Vid besöket blev inspektörerna först inte insläppta, men när kontrollen väl genomfördes kunde de upptäckta kök, toalett, sovrum och garderober fulla med kläder.

På grund av de stora hälsoriskerna med boendet lägger Malmö stad boendeförbud på fastigheten, skriver tidningen. Förbudet riktas mot fastighetsägaren, som dock anser att det i stället borde riktas mot företagaren som driver verksamhet på platsen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons