Annons
Nyheter

Asienbörserna backade efter spänningar

Börs • Publicerad 2 augusti 2022
Hongkongbörsen rasar till följd av oron kring Nancy Pelosis eventuella besök i Taiwan. Arkivbild.
Hongkongbörsen rasar till följd av oron kring Nancy Pelosis eventuella besök i Taiwan. Arkivbild.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Hongkongbörsen visade klart minus till följd av oro för ökade spänningar mellan USA och Kina om den amerikanska toppolitikern Nancy Pelosis eventuella besök i Taiwan blir av. Hang Seng föll med 2,6 procent.

Även i Fastlandskina sätter oron ett betydande avtryck, kompositindexet i Shanghai backade 2,3 procent medan Shenzhens kompositindex tappar 2,9 procent.

Annons

Också Tokyobörsen pekade nedåt. Det viktiga Nikkei 225-indexet gick back och stängde på minus 1,4 procent. För det bredare Topix-indexet blev det det ännu lite dystrare – minus 1,8 procent.

I Japan ökar även den inhemska valutan i värde, och en dollar kostar nu 131 Yen – den högsta värderingen på två månader. Enligt Financial Times beror det på att investerare överger blankningspositioner för mer stabila tillgångar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons