Annons
Nyheter

Assistent hade sällskap i brukares säng

Vård och omsorg • Publicerad 15 maj 2021
En personlig assistent i Katrineholm gick till sängs med en annan person hemma hos en brukare. Arkivbild.
En personlig assistent i Katrineholm gick till sängs med en annan person hemma hos en brukare. Arkivbild.Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

En personlig assistent i Katrineholm blev påkommen med sällskap i en säng hemma hos en person som denne skulle sköta om, rapporterar SVT Sörmland.

I samband med ett skiftbyte i januari öppnade assistenten inte dörren för den kollega som skulle ta över arbetet. En anhörig till brukaren fick komma dit och öppna, varpå assistenten visade sig ligga och sova med en annan person i en säng.

Annons

Chef tillkallades, assistenten väcktes och avskedades och morgonrutinerna för den person som skulle tas om hand fördröjdes med en timme.

Händelsen har anmälts enligt lex Sarah och arbetsgivaren har lagt fram flera åtgärder som ska se till att något liknande inte sker igen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons