Annons
Nyheter

Ata Timber riskerar vite

ATA Timber i Eneryda riskerar vite för försenad miljörapport. Dessutom godkänns inte företagets testprogram över den mark de kan ha förgiftat.
Nyheter • Publicerad 21 juni 2006

Den siste mars skulle ATA Timber i Eneryda ha kommit in med sin miljörapport för förra året till kommunen. Men ingen rapport låg i postfacket. Trots telefonsamtal och e-postmeddelanden från tjänstemän på kommunen har företaget ännu inte kommit in med miljörapporten. Sista budet är att kommunen vill ha in skrivelsen senast i mitten av augusti, annars väntar vite på 10 000 kronor för företaget. Det framkom vid miljö och byggnämnden möte i måndags.

Inte nöjda

Annons

Vid samma möte framkom även att kommunen inte är helt nöjda med den provtagningsplan som företaget har tagit fram för att kontrollera att marken där företaget håller till inte är förgiftad.

– Vi vill att de kompletterar med några punkter, säger Kristin Täljsten, miljöinspektör på kommunen.

Bakgrunden är att när länsstyrelsen genomförde en inventering av förorenade områden i länet klassades ATA Timber i Eneryda i riskgrupp 2, vilket innebär stor risk för förorening.

Den första oktober vill kommunen ha in resultatet från provtagningarna och kompletteringar av programmet.

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons