Annons
Nyheter

Åtal denna vecka om treårings död

Inom kort väntas åtal mot mamman till den treåriga flicka som hittades död i en lägenhet i Norrköping i slutet av januari.
Brott • Publicerad 12 maj 2020
Denna vecka väntas åtal mot mamman till den treåriga flicka som hittades död i en lägenhet i Norrköping i slutet av januari. Arkivbild.
Denna vecka väntas åtal mot mamman till den treåriga flicka som hittades död i en lägenhet i Norrköping i slutet av januari. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Åklagaren Anna Lander säger till TT att hon kommer att väcka åtal mot mamman den här veckan.

– Jag väntar på besked från försvararen hur många dagar de behöver på sig. Men jag tror att det blir den här veckan i alla fall.

Annons

Mamman är häktad misstänkt för grovt vållande till annans död och grov misshandel vid två tillfällen. Anna Lander vill dock inte säga om åtalet kommer att gälla samma rubriceringar.

– Det tänker jag inte svara på nu för det är jag inte färdig med än, säger Anna Lander.

Den misstänkta mamman kommer i dag att begäras omhäktad i troligtvis två dagar.

Den treåriga flickan hittades död i en lägenhet i centrala Norrköping i slutet av januari och de båda föräldrarna greps samma dag.

De satt båda häktade misstänkta för att ha orsakat hennes död, men pappan dog i häktet i februari.

Fallet med den treåriga flickans död, som efter en publicering i DN kommit att kallas "Lilla hjärtat", har fått stor uppmärksamhet. Hon dog i hemmet hos de biologiska föräldrarna efter att ha skickats tillbaka till föräldrarna efter flera år i fosterfamilj.

Regeringen har efter händelsen tillsatt en utredning med uppdraget att se över förändringar som kan stärka tvångsvårdade barns rättigheter och hur principen om barnets bästa kan stärkas i domstol.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons