Annons
Nyheter

Åtal kopplat till mord på tolvåring kommer

Brott • Publicerad 14 juli 2021
Ljus och blommor vid platsen där den tolvåriga flickan sköts ihjäl förra sommaren. Arkivbild.
Ljus och blommor vid platsen där den tolvåriga flickan sköts ihjäl förra sommaren. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Tre personer kommer att åtalas för synnerligen grovt vapenbrott, med koppling till ihjälskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka i augusti förra året, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Myndigheten kommer under torsdagen hålla en pressträff där man ska berätta mer om åtalet samt ge en lägesbild om mordutredningen.

Tidig morgon den 2 augusti förra året avlossades ett antal skott från en bil som passerade en snabbmatsrestaurang i Botkyrka söder om Stockholm. En tolvårig flicka som var ute med sin hund träffades av skotten och avled senare. Polisen har tidigare slagit fast att flickan inte var måltavlan för skotten, men har inte berättat vem eller vilka som skotten var menade för.

Den senaste tiden har flera personer häktats i sin frånvaro misstänkta för inblandning i mordet. En av dem kunde i förra veckan gripas i Spanien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons