Annons
Nyheter

Åtalas för knivattack på tonårspojke i Malmö

Brott • Publicerad 11 januari 2022
Polis och avspärrningar vid den gångbana i Malmö där en 15-årig pojke hittades med livshotande skador i slutet av september i fjol. Nu åtalas en 16-årig pojke för mordförsök. Arkivbild.
Polis och avspärrningar vid den gångbana i Malmö där en 15-årig pojke hittades med livshotande skador i slutet av september i fjol. Nu åtalas en 16-årig pojke för mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 15-årige pojken hade livshotande skador när han hittades vid en gångbana vid en skola i Malmöstadsdelen Söderkulla på kvällen den 30 september. Pojken överlevde knivattacken och nu åtalas en 16-årig pojke för mordförsök, skriver Sydsvenskan.

Offret fick ta emot knivhugg mot huvudet, ryggen, magen och halsen. Ett av huggen sargade hans halspulsåder och på grund av den syrebrist som uppstod drabbades 15-åringen av en halvsidig förlamning.

Annons

Tonårspojken blev filmad i samband med mordförsöket och filmen spreds via sociala medier.

– Filmen visar målsäganden i en mycket utsatt situation, sade polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT i samband med mordförsöket.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons