Annons
Nyheter

Återvinningen ökade kraftigt under julen

Ekonomi • Publicerad 16 januari 2021
Svenskarna återvann extra mycket under coronajulen. Arkivbild
Svenskarna återvann extra mycket under coronajulen. ArkivbildFoto: Naina Helén Jåma/TT

Svenskarna var extra duktiga på att återvinna under årets jul- och nyårshelg. Totalt samlades över 26 000 ton förpackningar in, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med föregående år, visar siffror från Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI).

Inför julhelgen hade FTI räknat med en tioprocentig ökning av förpackningar på grund av hemmakontor, mer näthandel och andra förändringar i vardagen som pandemin medfört. Siffrorna visar nu att ökningen blev långt större än så.

Annons

Den ökade mängden har också inneburit en extra utmaning i att tömma insamlingsstationer. Under december utfördes 60 000 fler tömningar än samma månad föregående år.

"Vi har verkligen gjort allt vi kunnat för att tömma i rätt tid och vid vår initiala utvärdering ser det på det stora hela ut att ha gått bra", säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons