Annons
Nyheter

Åtta år fängelse för dråp av pojkvän

Brott • Publicerad 16 november 2020
Kvinnan döms till åtta års fängelse av Solna tingsrätt. Arkivbild.
Kvinnan döms till åtta års fängelse av Solna tingsrätt. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En 20-årig kvinna har dömts till åtta år fängelse för dråp, sedan hon dödat sin pojkvän under ett bråk i en lägenhet i Solna i somras, rapporterar Expressen.

Det var 20-åringen själv som ringde polisen natten till den 4 juli i somras och berättade vad som hade hänt. Kvinnan påstår att hon under ett våldsamt bråk med pojkvännen fick tag på en kniv i närheten och stack honom, i vad hon beskriver som självförsvar. Mannen fördes till sjukhus men dog senare av sina skador.

Annons

Rätten anser däremot att kvinnan själv startade bråket, att hon ljugit i sin beskrivning av vad som hänt i lägenheten, och att åklagaren motbevisat att hon skulle handlat i nödvärn. Hon döms däremot inte enligt åklagarens yrkande för mord, utan för dråp, eftersom hon anses ha dödat mannen med så kallat likgiltighetsuppsåt.

Kvinnan döms till åtta års fängelse och ska betala 300 000 kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons