Annons
Nyheter

Avvisningshotad man frisläppt och gripen

Nyheter • Publicerad 28 april 2004

En avvisningshotad man från Åseda som suttit häktad misstänkt för hot mot tjänsteman, grov skadegörelse, olaga frihetsberövande och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel dömdes på onsdagen av Växjö tingsrätt till villkorlig dom. Mannen släpptes fri eftersom tingsrätten inte trodde att han kommer att upprepa brotten. Han dömdes dock till att betala omkring 8 000 kronor i skadestånd till tre målsägare.

Omedelbart efter frisläppandet greps han på nytt av polisen och kommer under kvällen att förhöras enligt utlänningslagen, eftersom det finns ett avvisningsbeslut gällande mannen.

Annons

Hotade personal och patienter

Det var i början av april som mannen uppträdde hotfullt på Migrationsverkets kontor i Lenhovda. Senare samma dag slog han sönder en ekg-apparat på vårdcentralen, där hotade han också en sjuksköterska till döds. Efter den händelsen gjorde han ett misslyckat försök att köra från platsen i en stulen lastbil.

Mannen förklarar sitt handlande med att han inte sovit på sju nätter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons