Annons
Nyheter

Bankman förde över pengar till sig själv

Brott • Publicerad 8 augusti 2022
En man i Dalarna förde över pengar till sig själv. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En tidigare bankanställd i Dalarna misstänks ha fört över pengar från sin arbetsgivare till sig själv under flera års tid, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Enligt åtalet har bankmannen via ett upplägg skapat tre fejkade låntagare, till vilka banken sedan överfört krediter. Pengarna har därefter förts vidare till mannens eget konto.

Annons

Brotten uppdagades i samband med att banken upptäckte att en av de fiktiva kunderna inte betalat sitt lån som planerat. Efter kontroll av körkortsuppgifter kunde banken konstatera att låntagarna inte existerade i officiella register. Dessutom hade två icke-existerande lägenheter pantsatts.

Mannen har erkänt gärningarna, men förnekar brott med motiveringen att han tänkt betala tillbaka pengarna. Brotten ägde rum mellan åren 2012 och 2018.

Bankmannen står nu åtalad för två fall av grov trolöshet mot huvudman.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons