Annons
Nyheter

Barn allvarligt skadad i drunkningsolycka

Olycka • Publicerad 6 juni 2022
Ett barn fördes med ambulans till sjukhus efter ett drunkningstillbud. Barnets tillstånd beskrivs som allvarligt. Arkivbild.
Ett barn fördes med ambulans till sjukhus efter ett drunkningstillbud. Barnets tillstånd beskrivs som allvarligt. Arkivbild.Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT

Ett barn fördes till sjukhus vid 19-tiden på söndagskvällen efter ett drunkningstillbud i tätorten Mantorp i Mjölby kommun, rapporterar Corren. På måndagsmorgonen meddelade polisen att barnet var vid liv, men att tillståndet är kritiskt.

– Det är en supertragisk händelse och det kändes verkligen i kroppen när vi fick vetskap om den, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson, till tidningen.

Annons

En förundersökning gällande vållande till kroppsskada har inletts. Olyckan ska ha skett i en pool och barnet ska vara under tio år, men mer än så vill inte polisen säga om omständigheterna kring händelsen.

– Det är viktigt att ha med sig att det inte finns någon misstänkt person, rubriceringen finns för att vi ska utreda vad som har hänt. Det här är förstås väldigt chockerande för de som har befunnit sig i närheten och det gäller att ha respekt för den här väldigt tragiska situationen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons