Annons
Nyheter

Två barn döda i hoppborg i Australien

Minst två barn har avlidit och flera är svårt skadade efter att en hoppborg blåst i väg av kraftiga vindar på Tasmanien i södra Australien.
Australien • Publicerad 16 december 2021
Minst två barn omkom när kraftiga vindar blåste iväg en hoppborg i australiska Tasmanien. Bilden föreställer en annan hoppborg.
Minst två barn omkom när kraftiga vindar blåste iväg en hoppborg i australiska Tasmanien. Bilden föreställer en annan hoppborg.Foto: Denis Farrell/AP/TT

Olyckan skedde på en grundskola i samband med terminens skolavslutning på torsdagsförmiddagen. Flera barn föll från ungefär tio meters höjd när hoppborgen blåste upp i luften.

– Tragiskt nog kan jag bekräfta att två barn har avlidit, säger polischefen Debbie Williams, rapporterar australiska ABC News.

Annons

– Det här är en väldigt tragisk olycka och våra tankar går till familjerna och skolan.

Flera ambulanser och ambulanshelikoptrar skickades till skolan för att transportera de skadade barnen till flera olika sjukhus i regionen, men hur många som har skadats har polisen ännu inte gått ut med.

Många föräldrar ska ha rusat till skolan, ovetandes om deras barn fanns bland de drabbade. Poliser har också setts gråta och krama om varandra.

– I takt med att vi får mer information om den här väldigt allvarliga händelsen kommer vi att gå ut med det, säger Tasmaniens regionale ledare Peter Gutwein på en presskonferens, som egentligen handlade om covid-19.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons