Annons
Nyheter

Barn dog efter utdragen förlossning

Vård • Publicerad 1 juni 2022
Förlossningen vid Östra sjukhuset, en del av Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Arkivbild.
Förlossningen vid Östra sjukhuset, en del av Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Ett barn som föddes livlöst efter en utdragen förlossning vid Sahlgrenska universitetssjukhus i Göteborg, avled efter två dygns intensivvård då behandlingen bedömdes chanslös och därför avslutades, skriver Göteborgs-Posten (GP).

Förlossningen inleddes med att en fullt frisk förstföderska sattes i gång i graviditetsvecka 41, som först gick framåt, men senare komplicerades med feber och överstimulering av värkar.

Annons

Nu konstaterar sjukhuset i en lex Maria-anmälan att riskerna för syrebrist hos barnet vid överstimulering av värkar underskattades.

I utredningen har brister upptäckts i hur sjukhuset följde riktlinjerna för värkstimulering samt bristande förståelse kring risken för syrebrist. Sjukhuset föreslår nu utbildning för personalen samt övningar i simuleringsmiljö, skriver G-P.

Rättad: En tidigare version innehöll felaktigheter om vilken instans som gjort lex Maria-anmälan och som föreslår övningar.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons