Annons
Nyheter

Barn drabbas hårt när striderna intensifieras

Jemen • Publicerad 12 mars 2022
Människor söker igenom rasmassorna i januari i år, efter ett luftangrepp i huvudstaden Sanaa, Jemen. Arkivbild.Foto: Hani Mohammed/AP/TT

Minst 47 barn har skadats eller dödats i det krigshärjade Jemen under årets första två månader som en följd utav de intensifierade striderna i landet, uppger FN.

Kriget i Jemen, som ligger på Arabiska halvöns spets, har pågått sedan 2014 där Huthirebeller stödda av Iran strider mot en internationellt erkänd regering som stöttas av en saudiledd koalition. Striderna har eskalerat sedan början av 2022 och har varit särskilt intensiva vid staden Marib.

Annons

– Våldsamheterna har fortsatt öka det här året och precis som alltid är det barnens som är de första och största offren, säger Philippe Duamelle, Unicefs representant för Jemen.

Han uppmanar samtliga parter att skydda civila, särskilt barn vars "säkerhet, hälsa och skydd alltid måste säkras".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons