Annons
Nyheter

Barn funna i havet – pappa vittne i utredning

Norge (TT) • Publicerad 3 december 2019
Tre barn och en 20-årig kvinna räddades ur havet i Tromsø. En flicka i förskoleåldern avled senare av sina skador.
Tre barn och en 20-årig kvinna räddades ur havet i Tromsø. En flicka i förskoleåldern avled senare av sina skador.Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Två av de barn som hittades i havet utanför Tromsø i Nordnorge har flugits till universitetssjukhuset i Oslo för vård. De har livshotande skador. Deras storasyster dog efter att ha tagits upp ur det kalla vattnet och en kvinna i 20-årsåldern vårdas, även hon med livshotande skador, på sjukhus i Nordnorge.

Polisen har varit i kontakt med barnens pappa som befinner sig i Tromsø och han beskrivs som ett vittne i utredningen, rapporterar NRK.

Annons

Samtliga fyra personer är utländska medborgare och anhöriga är underrättade. Hur och varför de hamnade i vattnet är fortfarande okänt för polisen, liksom om något brott ligger bakom händelsen.

– Vi arbetar utifrån flera teorier om vad som kan ha skett och jobbar med att inhämta information som bekräftar eller dementerar det, säger Anita Hermandsen, polischef i Tromsø, till NRK.

Barnen och kvinnan hittades i havet utanför Tromsø i måndagskväll efter att polisen larmats om att en barnvagn stod vid stranden och att spår ledde ned till vattnet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons