Annons
Nyheter

Barnen förs till sista vilan i Uvalde

Barnen som mördades i massakern på en amerikansk grundskola förra veckan har börjat begravas i Uvalde i Texas.
USA • Publicerad 1 juni 2022
Kistan med en tioårig flicka under en begravningsceremoni vid Sacred Heart Catholic Church i Uvalde i Texas under tisdagen.
Kistan med en tioårig flicka under en begravningsceremoni vid Sacred Heart Catholic Church i Uvalde i Texas under tisdagen.Foto: Eric Gay/AP/TT

Sex kistbärare lyfter den silverfärgade kistan med den tioåriga flickans kropp. Hon blev ett av de 19 barn som tillsammans med två lärare sköts ihjäl av 18-årige Salvador Ramos på grundskolan Robb Elementary i Uvalde i delstaten Texas förra veckan.

Flickan hade nyss fyllt år och fick då en mobiltelefon. Hon uppges ha försökt ringa polisen från sitt klassrum under skjutningen.

Annons

För att hedra henne bar flera av de sörjande lila kläder under begravningen – flickans favoritfärg.

Hennes begravning var den första av två som hölls på tisdagen och den kommande drygt två veckorna kommer de andra 19 offren att begravas. Under onsdagen fortsätter det med begravningen för en av de två lärarna.

Lilla Uvalde befinner sig ännu i chock och ilskan har växt mot Uvaldes polischef Pete Arredondo.

Enligt Steven McCraw, chef för delstatsmyndigheten för allmän säkerhet, fattade Arrenondo "fel beslut" då polisen väntade en timme innan en skolsal där gärningsmannen barrikaderat sig stormades – trots att en elev i ett angränsande rum larmat om vad som pågick.

Arredondo valdes in i Uvaldes kommunfullmäktige tre veckor före skottlossningen och en utredning om polisens agerande kommer att genomföras av justitiedepartementet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons