Annons
Nyheter

Bättre tågförbindelser i augusti

Det blir fler sittplatser och fler avgångar till och från Älmhult med start i augusti, meddelar SJ. Orsaken är det ökande resandet, enligt företaget.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2006

I slutet av maj krävde kommunalråden i Älmhult och Osby i ett gemensamt uttalande att något skulle göras för att få bukt med bristen på sittplatser på norr- och södergående pendlartåg från Växjö och Malmö med hållplats i Älmhult och Osby.

Stopp i Älmhult SJ meddelar nu att tre nya avgångar mellan Malmö och Växjö, med stopp i Älmhult, kommer att införas i början av augusti. Dessutom går det även tre nya avgångar på samma sträcka fast åt motsatt håll. Även dessa tåg stannar i Älmhult. De nya avgångarna är främst lagda på eftermiddagen och kvällen.

Annons

Dubbelt antal Ytterligare en nyhet är att tåget som avgår klockan 6.48 från Malmö får dubbelt antal vagnar upp till Hässleholm. Totalt rör det som om 300 nya sittplatser.Efter stoppet i Hässleholm fortsätter de tre främsta vagnarna norrut. Även denna förändring sker i början av augusti.

- Anledningen är att det främsta trycket på sittplatser är från Malmö till Hässleholm. Därefter går det att få tag på sittplatser, säger Magnus Andersson, regionansvarig inom SJ trafikavtal.

Än är inte avtalet mellan Skånetrafiken, SJ och Länstrafiken Kronoberg undertecknat.

- Men vi är överens, så underskriften ser jag bara som en formalitet, säger Magnus Andersson.

Daniel Samuelsson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons