Annons
Nyheter

Begärs häktade för misstänkt gåvobedrägeri

Två bröder begärs häktade som misstänkta för att ha försökt lura en 82-årig man i Malmö på hans lägenhet genom att påstå att han skänkt bort den, rapporterar .
Brott • Publicerad 3 juni 2022
Efter att ha fått hjälp av en städfirma fick en äldre man i Malmö veta att det fanns ett gåvobrev enligt vilket han skulle skänka bort sin lägenhet, värd nästan tre miljoner kronor. Arkivbild.
Efter att ha fått hjälp av en städfirma fick en äldre man i Malmö veta att det fanns ett gåvobrev enligt vilket han skulle skänka bort sin lägenhet, värd nästan tre miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Mannen anlitade en firma för att få hjälp med storstädning. Några veckor senare fick han veta att ett gåvobrev skickats till styrelsen i hans bostadsrättsförening. Där stod det att han skänkt sin lägenhet, värd nästan tre miljoner kronor, till en av männen bakom städfirman, som han inte kände sedan tidigare.

På gåvobrevet fanns den äldre mannens namnteckning, men han hävdade fram till sin död att han inte skrivit under något sådant.

Annons

82-åringen bestred gåvobrevets giltighet, men männen bakom städfirman hävdade sin rätt till lägenheten och anlitade advokat för att driva fallet i domstol. 82-åringen avled i februari och nu har de båda männen begärts häktade som misstänkta för grovt bedrägeri respektive medhjälp till grovt bedrägeri.

– Målsäganden har enligt min mening blivit lurad, och då handlar det om bedrägeri, säger åklagare Lars Morand till Sydsvenskan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons