Annons

Belarusisk militärövning med skarp ammunition

Belarus • Publicerad 9 augusti 2022
Belarusiska frivilliga har stöttat den ukrainska militären efter Rysslands invasion. Arkivbild.
Belarusiska frivilliga har stöttat den ukrainska militären efter Rysslands invasion. Arkivbild.Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Belarusiska flygvapnet och luftförsvarsförband ska genomföra en övning med skarp ammunition i Belarus och Ryssland, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Övningen ska äga rum under augusti månad, uppger Belarus försvarsdepartement, som meddelar att den planeras i överensstämmelse med utbildningsplanen för 2021–2022.

Annons

"En taktisk övning kommer att äga rum från den 9–25 augusti under överinseende av en tillförordnad flygvapen- och luftförsvarschef", står det i ett uttalande från departementet.

"Den kommer att äga rum på belarusiskt territorium och vid det 185:e centret för stridsträning och flygutbildning för de ryska flygstyrkorna."

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons