Annons
Nyheter

Bemanningsföretag räddar sjukvården i sommar

Med hjälp av bemanningsföretag klarar länssjukvården personalsituationen i sommar. Svårast är det att få tag i folk till BB-förlossning och akutkliniken i Växjö.
Nyheter • Publicerad 7 juni 2006

Främst är det sjuksköterskor som saknas. Under vissa veckor kommer därför inhyrd personal att anlitas för att klara verksamheten. På lasarettet i Ljungby klarar man sig dock utan bemanningsföretag, utan tar istället in vikarier. Det pågår också diskussioner mellan arbetsgivare och facket om att gå ned i antalet semesterveckor för personalen på Ljungby BB-förlossning för att kunna hålla öppet. Enligt den informationsansvarige inom länssjukvården, Carina Karlund, ser semestersituationen i övrigt ut som föregående år, förutom att den planerade operationsverksamheten pågår några veckor längre in i juni.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons