Annons
Nyheter

Bengt Eriksson årets företagare

Bengt Eriksson har utsetts till årets företagare i Växjö kommun. Han leder företaget Drivkraft Värend AB med en omfattande utbildningsverksamhet på programmet.
Nyheter • Publicerad 30 juni 2006
Arkivfoto
ArkivfotoFoto: 

Det var en påtagligt rörd Bengt Eriksson, lärare och vd för utbildningsföretaget Drivkraft Värend AB, som på fredagen mottog utmärkelsen Årets företagare 2005. Annars tycker man han borde vara van - det är bara tre månader sedan hans Drivkraft Värend utsågs till Årets tillväxtföretag.

Men Bengt Eriksson är inte mannen att ta åt sig hela äran själv, han är ytterst noga med att understryka att det handlar om vad alla 170 - vid höstterminstarten blir de 190 –- som jobbar i företaget och som brinner för sin uppgift byggt upp tillsammans.

Annons

- Vi jobbar alla för att ge våra elever en bra skola och en god utbildning, sade Bengt Eriksson. Företaget Drivkraft, som startade 1997, bedriver nu utbildning på sex orter i Södra Sverige, bland annat på gymnasienivå i Alvesta, Växjö, Kalmar och Halmstad (friskolan John-Bauer); yrkesförberedande utbildningar för ungdomar och vuxna i data, IT, entreprenörskap, projektledning, logistik, affärsekonomi och media med mera; samt KY – Kvalificerad Yrkesutbildning – för vuxna i Alvesta och Växjö.

Att Bengt Erikssons verksamhet i viss mån konkurrerar med den kommunala tycker han bara är bra:

- Konkurrerande utbildningar förlorar ingen på – och definitivt inte eleverna, menar han.

Att Växjö nu har två restaurangskolor med grundutbildning–- John-Bauergymnasiets första kull gick ut i våras – tycker han inte är någon nackdel. Hans företag erbjuder också litet annorlunda gymnasieprogram ; florist-, frisör-, hotel-och restaurang-, idrott-och hälsa-, samt IT och IT-medialinjer. Han tycker ungdomarna skall välja efter intresse, och efter en så korrekt marknadsföring att de vet vad de väljer och vart utbildningen leder.

Ann Cathrin Bloom
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons