Annons
Nyheter

Beslut dröjer om skattehöjning i Lessebo

Det blev inget beslut om skattehöjning i Lessebos kommunstyrelse. Det sköt politikerna fram till i augusti.
Nyheter • Publicerad 9 juni 2006

I förslaget till budgetramar för de kommande tre åren fanns ett förslag om att höja skatten med 75 öre. Det för att kommunen ska klara de stora kostnader de får för de stora årskullarna som nu ska börja sin gymnasieutbildning. De flesta av ungdomarna väljer att läsa på annan ort. Något som kostar kommunen stora pengar.

En del av skattehöjningen skulle också komma socialnämnden tillgodo. De har i flera år dragits med stora underskott. Skattehöjningen skulle vara tillfällig under tre år sedan skulle skatten sänkas igen 2010 enligt ekonomichefen Göran Jörgensson.

Annons

"Höjning diskuterades inte"

Det här hamnade på kommunstyrelsen bord som hade att ta ställning till vilka budgetramar som ska gälla för de kommande åren.

- Någon skattehöjning diskuterades överhuvudtaget inte. Kommunstyrelsen bestämde att de ramar som fullmäktige beslutade om i november ligger fast. Sedan får vi återkomma i augusti och se vad som ska göras. Det var väl alla partier i kommunstyrelsen överens om, säger Evert Nilsson (s) om skatten. Han vill överhuvudtaget inte diskutera om det kan bli tal en skattehöjning eller ej.

- Men på något sätt måste vi lösa de högre kostnaderna för ungdomspuckeln de närmaste åren, erkänner han.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons