Annons
Nyheter

Beslut om Vallen trots överklagande

Växjös folkvalda väntas i morgon fatta ett kontroversiellt beslut fastän ärendet inte är avgjord i miljödomstolen. Det gör de för att vinna tid.
Nyheter • Publicerad 28 april 2004

Det handlar om detaljplanen för Vallen mellan Växjösjön och Södra Bergundasjön, som ska medge kommunägda Växjöhem att bygga bortåt 100 lägenheter i tvåvåningshus.

Det smala näset Vallen kan inte bebyggas med mindre än att det blir dispens från strandskyddslagen. Därför sökte kommunen och fick dispens från länsstyrelsen den 1 april.

Annons

Men detta beslut har överklagats till miljödomstolen av naturskyddsföreningen, och det lär dröja innan dom faller.

Av hävd brukar inte fullmäktige anta detaljplaner medan överklaganden pågår i någon annan instans, men politikerna räknar med att antagandet av detaljplanen i dag också kommer att överklagas av de närmast grannarna.

Hellre än vänta ut en process innan man börjar med nästa väljer fullmäktige därför att försöka vinna tid genom att låta överklagandena löpa parallellt.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons