Annons
Nyheter

Betalar ut lön – trots inställt sommarjobb

Coronaviruset • Publicerad 5 maj 2020
Ungdomar som redan fått sommarjobb kan få lön – utan att arbeta.
Ungdomar som redan fått sommarjobb kan få lön – utan att arbeta.Foto: Christine Olsson/TT

Stockholm stad kommer att betala ut lön till sommarjobbande ungdomar – trots att jobbet inte blir av. Liknande planer finns också i Göteborg, det rapporterar Ekot.

Flera planerade sommarjobb, inom bland annat äldrevården, har tidigare ställts in till följd av coronapandemin. Men även de som redan fått besked om att de får ett jobb och anställningsavtal, kommer att få lön utbetald om det jobbet försvinner och de inte kan omplaceras till ett annat arbete.

– Vi befinner oss i ett osäkert läge. Vi kan inte spå in i framtiden exakt hur det kommer att se ut med smittspridningen när sommaren kommer. Därför vill vi nu redan tala om för ungdomarna att om något händer när avtal redan är påskrivna, så betalar vi ut lönen i alla fall, säger Karin Ernlund, centerpartistiskt arbetsmarknadsborgarråd i Stockholm, till Ekot.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons