Annons

Tv: Två bilar brann vid skola i natt - anmälningar om mordbrand upprättade

Inom loppet av några få timmar sattes två bilar i brand i närheten av gymnasieskolan Teknikum i Växjö. Åtminstone en av bilarna totalförstördes och två anmälningar gällande mordbrand har upprättats.
Växjö • Publicerad 25 september 2017

Larmet kom in till SOS vid 03.53 och de första uppgifterna gjorde gällande att brann i skolbyggnaden.

– Men det var brand i en personbil som stod intill fasaden. Den som ringde in såg att det slog lågor bara, det var enormt kraftig rökutveckling, säger Roger Pettersson, räddningschef i tillberedskap vid räddningstjänsten i Växjö.

Annons

Vid strax efter klockan 05 meddelade räddningstjänsten att ytterligare en bil börjat brinna i närheten av Teknikum.

– När räddningstjänsten skulle lämna platsen vid 05-tiden på måndagsmorgonen såg de att ytterligare en bil, på samma parkering, brinner. Vilket de tycker är aningen suspekt, säger Kim Hild, pressinformatör vid Kronobergspolisen.

– Det handlar alltså om två bilar som satts i brand och det är uteslutet att de har självantänt, eftersom räddningstjänsten har sett någon form av olja vid båda bilarna. Vi arbetar just nu efter teorin att båda händelserna hänger ihop och en anmälan om försök till mordbrand är upprättad, fortsätter hon.

– Om någon har sett något i närheten av skolan kring 04-tiden i morse får man gärna höra av sig till oss. Vi är väldigt intresserade av tips och upplysningar från allmänheten just nu, säger Kim Hild.

Senare under måndagen uppgav Anna-Lena Ringsbacka, förundersökningsledare hos Växjöpolisen, till Smålandsposten att två anmälningar har upprättats. Den ena gäller försök till mordbrand och den andra gäller mordbrand. I motsats till tidigare uppgifter ska även båda bilbränderna ha inneburit risk för spridning, där den senare bilbranden bedöms ha inneburit hög risk, varpå den anmälningen benämns som mordbrand.

Under måndagen har tekniker varit på plats. Den första av de två bilarna bedömdes vara så pass utbrunnen att någon teknisk undersökning inte kunde genomföras. Den andra bilen skadades inte alls så allvarligt. Vad den tekniska undersökningen visade kunde dock inte Anna-Lena Ringsbacka ge svar på.

Enligt Ringsbacka finns det ännu inga misstänkta gärningsmän för brotten.

I bil totalförstördes vid en bilbrand i Växjö under natten mellan söndagen och måndagen.
I bil totalförstördes vid en bilbrand i Växjö under natten mellan söndagen och måndagen.Foto: Carl Carlert
Per LidholmSkicka e-post
Per JodeniusSkicka e-post
Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons