Annons
Nyheter

Bilia skrotar utdelningsförslag

Ekonomi • Publicerad 14 maj 2020
Bilias styrelse, med ordförande Mats Qviberg, skrotar utdelningen för 2019. Arkivbild
Bilias styrelse, med ordförande Mats Qviberg, skrotar utdelningen för 2019. ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/TT

Bilias styrelse drar tillbaka utdelningsförslaget på 5:25 kronor per aktie för 2019 inför årsstämman den 22 juni, skriver bilkedjan i ett pressmeddelande. Samtidigt reviderar valberedningen ett förslag om höjt styrelsearvode.

"Beslutet baserar sig på den betydande osäkerhet kring när återhämtningen efter Covid-19-pandemin kommer att ske. Styrelsen anser därför att det är lämpligt att vara försiktiga för att säkerställa Bilias långsiktiga fortsatta utveckling”, skriver styrelseordförande Mats Qviberg i en kommentar.

Annons

Bilia-aktien, som tappat 40 procent av sitt värde hittills i år, faller drygt 4 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet.

Bilia, med cirka 5 000 anställda, säljer personbilar av märken som Volvo, BMW och Toyota på 135 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. I fjol omsatte koncernen cirka 30 miljarder kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons