GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Blodigt paket till Ukrainas ambassad i Danmark

Ukraina • Publicerad 6 december 2022
Polisen har spärrat av gatan utanför Ukrainas ambassad i Madrid i Spanien efter brevbomben i förra veckan.
Polisen har spärrat av gatan utanför Ukrainas ambassad i Madrid i Spanien efter brevbomben i förra veckan.Foto: Paul White/AP/TT

Ukrainas ambassad i Danmark, belägen i centrala Köpenhamn, är den senaste i raden som har mottagit ett blodigt paket med djurdelar, bekräftar Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba. Även ambassadören i Rumänien har fått ett likadant paket under tisdagen.

Den senaste veckan har ukrainska diplomater i 17 länder fått paket med blodiga djurdelar, enligt Kuleba. Ingen har tagit på sig ansvaret för försändelserna.

Förra veckan exploderade också en brevbomb på Ukrainas ambassad i Madrid i Spanien. En anställd på ambassaden fick lättare skador.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.