Annons
Nyheter
De charmar äldre personer genom att ge dem blommor, sedan vill de ha pengar av dem. Nu har blomsterligan kommit till Älmhult.
Nyheter • Publicerad 22 juni 2006

Polisen i Skåne och Kronoberg hör samma historia från olika håll i länen. Män i 30-40-årsåldern ringer på dörren med en bukett blommor i famnen. Ibland vill de sälja blommorna men ibland skänker de dem. Sedan vill de ha pengar till olika ändamål.

Margit Alm, 84 år, råkade ut för blomstertricket. I måndags ringde det på dörren och Margit öppnade. Utanför stod det en man med ett blomsterfång i famnen. Hon undrade vad det var frågan om och mannen sträckte över en bukett med 20 rosor till Margit.

Annons

- Han sa att jag fick dem, berättar hon.

Pengar till barnhem Sedan sa mannen att han samlade in pengar till ett barnhem i Rumänien och undrade om hon ville skänka något. Han talade om att Margits granne skänkt 500 kronor. Margit ville gärna skänka, men hon talade om att så mycket pengar som 500 kronor kunde hon inte ge.

- Men jag gick och hämtade en hundralapp och gav honom.

Hundralapp blev tjuga När Margit gett mannen pengarna tittade hon bort ett slag, när hon sedan vände sig om för att prata med mannen höll han en tjugolapp i sin hand och frågade om det var vad hon vill skänka.

- Jag var säker på att jag gett honom en hundralapp, men för säkerhets skull hämtade jag en till för att ge honom, säger Margit.

Hon låg länge på natten och funderade över de där pengarna. När hon sedan läste i tidningen om att en liknande situation hänt i Vislanda förstod hon vad som hänt.

- Unga pojkar som charmar äldre damer på detta sättet. Jag blir så förbaskad! säger Margit.

Elisabeth Berg

Daniel Samuelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons