Annons
Nyheter

Bo Frank stödjer delvis vänsterpartiets förslag

- De har rätt i sin analys. Det finns ett problem som måste åtgärdas, kommenterar kommunalråd Bo Frank (m).
Nyheter • Publicerad 26 januari 2006

En av dem som stödjer vänsterpartiets utspel om utegångsförbud, åtminstone delvis, är det moderata kommunalrådet Bo Frank.

Ett utegångsförbud för alla

Annons

under 15 år var något som växjömoderaterna själva talade om att införa redan år 2000. I en intervju med Smålandsposten i september det året sa Bo Frank att partiet inte är främmande för att ändra i ordningsstadgan "för att inte barn ska vara ute och ränna på nätterna". Någon direkt åldersgräns vill man då däremot inte precisera.

Ville väcka debatten

- Vi ville egentligen mest väcka debatten precis som jag tror att vänsterpartiet vill nu. De har aktualiserat en väsentlig fråga som måste diskuteras.

Då, 2000, fick partiet sval respons på sitt förslag. Bo Frank har nu bett kommunen ta fram ärendet för att se vad som blev av det.

- Då gjordes tummen ner, men det måste hända något. Att ändra ordningsstadgan kanske inte är aktuellt men diskussionen är viktig, avslutar Bo Frank.

MUF håller inte med

Länets ordförande i Moderata ungdomsförbundet Rola Brentlin delar dock inte hans uppfattning. Att skapa debatt är bra,

menar hon, men inte på det här sättet. Hon håller med om att barn inte ska vara ute och springa på stan men ett förbud är integritetskränkande för både barn och föräldrar.

- MUF ställer inte sig bakom ett sådant här förslag. Det är upp till föräldrarna att bestämma över sina barn, inte staten, säger hon.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons