Annons
Nyheter

Borgmästaren: 2 procent av Moskvabor smittade

Ryssland • Publicerad 2 maj 2020
En stadsanställd desinficerar en trottoar i Moskva. Huvudstaden är centrum för det ryska coronautbrottet.
En stadsanställd desinficerar en trottoar i Moskva. Huvudstaden är centrum för det ryska coronautbrottet.Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Runt 2 procent av invånarna i den ryska huvudstaden Moskva – över 250 000 människor – uppskattas bära på coronaviruset, skriver borgmästaren Sergej Sobjanin på sin personliga blogg. Beräkningen bygger på den "screening av olika befolkningsgrupper" som staden genomfört.

Siffran är betydligt högre än de drygt 62 600 bekräftade smittofall som Moskva hittills rapporterat.

Annons

Enligt Sobjanin har testkapaciteten byggts ut markant under de senaste veckorna. Borgmästaren menar att Moskvas omfattande restriktioner har saktat ned smittspridningen, men varnar samtidigt för att kulmen ännu inte är nådd.

"Hotet stiger uppenbarligen", skriver Sobjanin.

Ryssland hade på lördagsmorgonen rapporterat drygt 1 200 döda, och knappt 125 000 bekräftat smittade, i landets coronautbrott.

Rättad: I en tidigare version av texten uppgavs fel antal smittade.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons