Annons
Nyheter

Bred börsuppgång i global USA-valsyra

Stockholmsbörsen hänger på en global börstrend uppåt i takt med att Joe Biden, trots utdragen rösträkning, börjar se ut som segrare i det amerikanska presidentvalet.
OMXS-index har i eftermiddagshandeln gått upp 1 procent.
Börs • Publicerad 5 november 2020
Stockholmsbörsen lyfter i linje med omvärlden. Arkivbild
Stockholmsbörsen lyfter i linje med omvärlden. ArkivbildFoto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bland de mest omsatta aktierna lyfter byggkoncernen Skanskas aktie med 2 procent efter en delårsrapport.

Rapporterande Astra Zeneca lyckas dock inte övertyga marknaden lika bra. Aktien ligger på en uppgång på 0,1 procent efter en delårsrapport som visar att läkemedelsbolagets försäljning blev något högre än väntat, medan resultatet hamnade oväntat lågt.

Annons

Lastbilstillverkaren Volvo uppger att företaget från nästa år kommer kunna erbjuda även tunga lastbilar med eldrift. Aktien går upp 1,4 procent.

Nätbutiken Boozt redovisar ett kraftigt försäljnings- och resultatlyft och höjer samtidigt sin prognos för helåret, vilket får aktien att dra iväg uppåt med nästan 14 procent.

Börsuppgången i Stockholm ligger i linje med ledande Europabörser och följer på kraftiga börslyft på Wall Street i går kväll och en positiv utveckling på Asienbörserna under natten.

Den positiva marknadsreaktionen kommer medan det mesta tyder på att det blir Demokratiska partiets kandidat, Joe Biden, som tar hem flest så kallade elektorsröster i presidentvalet i USA.

Men det återstår rösträkning i flera avgörande delstater och president Donald Trumps jurister har gått till domstol för att stoppa rösträkningen och även begärt omräkning av rösterna i vissa delstater.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons