Annons
Nyheter

SBB rusar tvåsiffrigt efter att ha visat korten

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan runt nollan, men vände sedan uppåt.
Allra bäst gick det för fastighetsbolaget SBB, vars intjäningsförmåga redovisades i samband med att delar av portföljen sålts av.
Börs • Publicerad 5 december 2022
Ilija Batljan, vd för SBB. Arkivbild.
Ilija Batljan, vd för SBB. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Börsens breda OMXS-index ökade 0,6 procent och OMXS30-index med de 30 mest omsatta aktierna gick upp 0,5 procent på måndagen.

Bland aktierna på OMXS30-indexet steg fastighetsbolaget SBB mest. Aktien rusade 15,7 procent sedan bolaget redovisat sin intjäningsförmåga i samband med att delar av portföljen sålts av till Brookfield. Molntjänstbolaget Sinch ökade 5,3 procent. Tredje bäst gick gruvbolaget Boliden som steg 2,4 procent.

Annons

I botten återfinns teleoperatören Telia och telekomtillverkaren Ericsson som backade 0,6 respektive 1,1 procent. Allra sämst gick det för bilsäkerhetsbolaget Autoliv som tappade 1,3 procent.

På börsens breda index sticker den digitala tidningstjänsten Readly ut. Aktien rusade 56,6 procent efter att Bonnier lagt ett bud på bolaget.

På morgonen kom inköpschefsindex för den svenska tjänstesektorn som visade på en nedgång. Siffror från Arbetsförmedlingen visade också att varslen ökar för andra månaden i rad.

Londonbörsens breda FTSE-index steg 0,2 procent, Parisbörsens CAC40-index backade 0,7 procent och Frankfurtbörsens DAX-index tappade 0,6 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons