Annons
Nyheter

Bosse Larsson har inte tröttnat

Om några dagar fyller han 72 år. Men några planer på att bli pensionär på heltid har han inte.
- Så länge benen bär och folk frågar efter mig fortsätter jag.
Det säger Bosse Larsson som i går besökte såväl Tingsryd som Växjö.
Nyheter • Publicerad 28 januari 2006
Allsång. När Bosse Larsson i går besökte församlingshemmet i Tingsryd bjöd han på allsång i form av bland annat Tangokavaljeren och Svarta Rudolf. Dessutom bjöd han på en och annan rolig historia. Foto: Kerstin Alriksson
Allsång. När Bosse Larsson i går besökte församlingshemmet i Tingsryd bjöd han på allsång i form av bland annat Tangokavaljeren och Svarta Rudolf. Dessutom bjöd han på en och annan rolig historia. Foto: Kerstin AlrikssonFoto: 

Församlingshemmet i Tingsryd är fyllt till sista plats. Publiken består främst av anhörigvårdare och boende på kommunens servicehus. Dessutom har en och annan äkta hälft följt med. Och att de trivs med allsången är inte att ta miste på.

- Bättre än så här kan man ju inte ha det en fredagsförmiddag, menar Britt Johansson, som dessutom får sjunga en stund i mikrofonen.

Annons

Men publiken är inte de enda som trivs. Lika roligt har Bosse Larsson och hans parhäst Lasse Olsson som spelar dragspel.

- Vi har ju förmånen att ha vår hobby till yrke, det är inte alla som har den turen.

Att det skulle gå så bra var dock inte något som de i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig då de för 55 år sedan hade sin debutspelning på en scoutfest.

- Då hade man inte kunnat gissa att det skulle bli varken Allsång på Skansen, där Lasse var min kapellmästare, eller Nygammalt.

Men så blev det. 1971 fick Bosse Larsson genomföra sin egen programidé när han blev programledare för Nygammalt, som sedan blev en riktig långkörare. I mitten av 1970-talet förde han så traditionen med Allsång på Skansen vidare, och några år senare inleddes också tv-sändningarna.

Mycket jobb

- Under ett antal år arbetade jag alltså med både Nygammalt och Allsång på Skansen. Det är klart att det blev mycket jobb, och tyvärr innebar det nog att jag försummade mina två äldsta barn en del.

När tredje dottern föddes lite på sladden, var det dock annorlunda.

- Då var jag till och med pappaledig ett halvår.

I dag är dock alla tre barnen vuxna, och Bosse behöver inte känna något dåligt samvete när han är ute på sina uppdrag.

Annons

- Just nu är vi ute på en veckolång turné i Småland, och i dag (läs fredag) ska vi också hinna med ett framträdande i Växjö.

Att möta en lite äldre publik tycker han dessutom är extra roligt.

- Det känns som om man betalar igen lite till sina fans. Det här är ju de som verkligen tittade på Nygammalt och Allsång på Skansen. Dessutom är det lite terapi för mig själv. Jag vill inte bara sitta och rulla tummarna.

Tiden i tv-rutan saknar han inte heller.

- Nej, absolut inte. Att vara ute och uppträda så här är minst lika roligt.

Allsången med Bosse Larsson och Lasse Olsson - som dessutom är Bosse Larssons svåger - var ett samarrangemang mellan Tingsås församling och Tingsryds församling.

Kerstin Alriksson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons