Annons
Nyheter

Brand förstörde radhus i Eskilstuna

En brand under söndagsnatten förstörde en radhuslänga utanför Eskilstuna. Branden orsakade kraftig rök och ett viktigt meddelande till allmänheten gick under natten ut om att hålla sig inomhus.
Brand • Publicerad 16 maj 2021
En kraftig brand fick räddningstjänsten att gå ut med varning för brandröken i Eskilstuna. Arkivbild.
En kraftig brand fick räddningstjänsten att gå ut med varning för brandröken i Eskilstuna. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Branden i Stenby utanför Eskilstuna började på en altan till ett av radhusen på lördagskvällen och spred sig sedan till bostadens tak och grannradhusets altan.

Först vid 01-tiden fick räddningstjänsten kontroll över branden, och då lät man hela taket på radhuslängan med fyra bostäder brinna. Bostäderna gick inte att rädda.

Annons

– Alla är helt förstörda. Två av dem av elden och de andra två har vattenskador och är inte beboeliga alls, det är totalskadat, säger Stefan Petersson inre befäl på räddningstjänsten, klockan 04.20.

– Vi har en enhet kvar nu, för eftersläckning och bevakning.

Branden orsakade kraftig rök och strax före klockan 01 gick räddningstjänsten ut med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA), där alla i området på grund av rökutvecklingen uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Varningen drogs tillbaka vid 03.30, då hade röken avtagit.

– I och med att vi fick hejd på elden dämpade det ner det hela, säger Stefan Petersson.

Ingen befann sig i den bostad där branden startade och samtliga boende i längan evakuerades. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons