Annons
Nyheter

Brand på ö

Slarvig eldning låg med all säkerhet bakom branden på en ö i sjön Viren på midsommarafton.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2006
En mindre brand blossade upp på en av öarna i Viren öster om Linneryd på midsommarafton. Brandkåren fick använda båt för att ta sig till platsen. Foto: Lasse Svensson
En mindre brand blossade upp på en av öarna i Viren öster om Linneryd på midsommarafton. Brandkåren fick använda båt för att ta sig till platsen. Foto: Lasse SvenssonFoto: 
Räddningskåren lyckades begränsa branden till ett litet område kring grillplatsen och det uppbrunna vindskyddet. Foto: Lasse Svensson
Räddningskåren lyckades begränsa branden till ett litet område kring grillplatsen och det uppbrunna vindskyddet. Foto: Lasse SvenssonFoto: 

Larmet till räddningstjänsten kom vid middagstid då boende på fastlandet sett rökutveckling på ön Jungfrun i Viren. Linneryds brandvärn kom först till Sandvik för att därifrån ta sig över till ön.

Vinden räddade

Annons

Även Tingsryds brandkår deltog i släckningsarbetet. Det blev lite besvärligt eftersom all släckningsmateriel fick tas över med båt.

Ett par hundra kvadratmeter stort område brändes av. Bakom branden ligger med all säkerhet slarvig grillning. Det som hindrade att elden gick in i skogen och orsakade en större brand var vinden som förde elden mot stranden.

Lasse Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons