Annons
Nyheter

Brandattack mot kommunhus

Brott • Publicerad 9 november 2020
Ett brinnande föremål kastades mot Sigtuna kommunhus under natten och orsakade en mindre brand utanför huset. Arkivbild.
Ett brinnande föremål kastades mot Sigtuna kommunhus under natten och orsakade en mindre brand utanför huset. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En brandbomb i form av en molotovcocktail kastades under natten mot Sigtuna kommunhus. Polisen ser allvarligt på händelsen och har haft en större styrka ute.

– Det är avspärrat och vi har poliser kvar på platsen för att det inte ska hända något mer. Vi ska göra en teknisk undersökning under morgonen, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Annons

Polisen utreder attacken som försök till mordbrand.

Det brinnande föremålet gick inte igenom glasrutan på kommunhuset och därmed kunde en större brand undvikas. I stället började det brinna på utsidan av huset och elden kunde snabbt släckas.

TT: Har ni några teorier om motiv och vem eller vilka som ligger bakom attacken?

– Ja det har vi, men det vill jag inte gå in på, säger Tomas Ibstedt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons