Annons
Nyheter

Britter ska öppna sina hem för ukrainare

Storbritannien • Publicerad 13 mars 2022
Texten "I stand with Ukraine!" skriven på väggen till den ryska ambassaden i London i fredags.
Texten "I stand with Ukraine!" skriven på väggen till den ryska ambassaden i London i fredags.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Britter ska kunna ta emot flyktingar i sina hem under upp till tre år. Det nya initiativet "Homes for Ukraine" (hem för Ukraina) är tänkt att göra det möjligt för tiotusentals människor på flykt att jobba och få vård och utbildning även om de inte har familjeband till Storbritannien, meddelar Michael Gove, som bland annat är bostadsminister.

– Det finns många människor i det här landet som är generösa och i stånd att tillhandahålla bostäder, och även företag och välgörenhetsorganisationer, säger han till Sky News.

Annons

De som tar emot flyktingar kommer att få 350 pund i månaden (drygt 4 400 svenska kronor) och måste förbinda sig för minst sex månader. Det krävs även att de tar sig an en namngiven ukrainare och genomgår en säkerhetskontroll.

En sajt där britter kan registrera sig för att ta emot flyktingar kommer att lanseras på måndagen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons