Annons
Nyheter

Brorsdotterns bok om Trump i handeln

Det har redan skrivits spaltmetrar om den. I dag kommer den uppmärksammade boken "För mycket och aldrig tillräckligt: Hur min familj skapade världens farligaste man" ut. Den handlar om president Donald Trump och är skriven av hans brorsdotter Mary Trump.
USA • Publicerad 14 juli 2020
Bokens omslag, samt förlagets foto av Mary Trump.
Bokens omslag, samt förlagets foto av Mary Trump.Foto: Simon & Schuster, Peter Serling/Simon & Schuster/AP/TT

Enligt de utdrag som publicerats i medier innehåller boken en del explosivt stoff, som att presidenten påstås ha fuskat på antagningsprov till universitetet. I boken hävdas också att Donald Trump är sprungen ur en djupt dysfunktionell familj och att hans uppväxt har format honom till den “självförhärligande” och “lögnaktiga” person han är i dag.

Mary Trump, som är psykolog, tillbringade under sin barndom mycket tid i farföräldrarnas hus i Queens i New York, där Donald Trump växte upp.

Annons

Bokens publiceras tidigare än planerat på grund av det stora intresset. Redan före utgivning gick den upp i topp på näthandelssajten Amazons lista över bästsäljare, då många förhandsbeställt den.

Vita huset förnekar bestämt anklagelserna i boken, och andra delar av klanen Trump, med presidentens bror Robert Trump i spetsen, är kritiska. De hävdar att Mary Trump för egen ekonomisk vinning "skandaliserar och felaktigt beskriver familjeförhållandena". De har också försökt stoppa boken via domstol men misslyckats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons